Știați că puteți crea muzică care conține versuri explicite în orice limbă? Eu am testat deja cu succes în Engleză, Spaniolă și Română.
În acest tutorial vă voi explica exact procesul meu, instrumentele folosite și pașii necesari pentru a obține rezultate similare.
Pentru a începe, asigurați-vă că dispuneți de următoarele:
Deschideți terminalul și rulați următoarele comenzi:
Dacă doriți să vedeți (și să auziți) rezultatele înainte de a începe, puteți accesa playlist-ul de mai jos. Aveți acolo un mix de 3 ore și 35 de minute realizat din 37 de melodii:
Vezi Playlist Muzică Necenzurată
Mențiune: Pentru WAV și Video este necesar un cont PRO.
Ce facem dacă nu ne place stilul?
Dacă melodia nu sună cum v-ați imaginat, în dreptul secțiunii Style aveți un buton de generare aleatorie ("Use Random Style"). Totuși, eu folosesc această funcție foarte rar; în 95% din cazuri, obțin melodia dorită din prima încercare folosind prompt-ul corect.
Pentru cei interesați de detalii tehnice, iată cum am realizat mixajul extins din 37 de melodii:
Nu știi programare? Există soluții.
Dacă nu doriți să folosiți scripturi Python pentru metadate, puteți folosi:
Motivul principal este cenzura. Majoritatea modelelor comerciale (OpenAI, Google) sunt foarte restrictive. Niciunul nu va genera versuri explicite la nivelul celor din melodiile mele. În plus, metoda locală îmi economisește mult timp prin automatizare.
Observație despre limba Română:
Din testele mele, în acest mix, Suno a făcut o treabă chiar mai bună în limba Română decât în Engleză. Calitatea generării pe limba noastră devine din ce în ce mai bună.
Scripturile la care am făcut referire mai sus sunt create pentru uz intern.
Daca vreti sa ascultati pe youtube mixul o puteti face aici.
În acest tutorial vă voi explica exact procesul meu, instrumentele folosite și pașii necesari pentru a obține rezultate similare.
De ce aveți nevoie
Pentru a începe, asigurați-vă că dispuneți de următoarele:- Cont Suno – Eu am utilizat ultima versiune v5 Pro Beta.
- Ollama – Pentru rularea locală a modelelor de limbaj.
- Modele LLM Uncensored – Aveți nevoie de modele care nu sunt limitate de filtrele standard.
- Cunoștințe de bază Python – Opțional, dar recomandat dacă doriți să automatizați procesul sau să creați mixaje mari.
- Cont YouTube sau RoVideo – Pentru publicarea conținutului.
- ComfyUI instalat – Pentru generarea imaginilor.
- Workflow ComfyUI – Recomand unul dintre template-urile de aici: LINK - Template ComfyUI Imagini NSFW
Deschideți terminalul și rulați următoarele comenzi:
Code:
ollama pull aiasistentworld/elara-unbound
ollama pull goekdenizguelmez/JOSIEFIED-Qwen3:4b
Notă: Modelul aiasistentworld/elara-unbound este creat de mine pe un dataset raw de 300 milioane de tokeni. Îl folosesc pentru orice, în special pentru nișa adult și compunerea de cântece.
Demo / Rezultate
Dacă doriți să vedeți (și să auziți) rezultatele înainte de a începe, puteți accesa playlist-ul de mai jos. Aveți acolo un mix de 3 ore și 35 de minute realizat din 37 de melodii:
Pasul 1: Generarea Versurilor
- Deschidem Ollama și alegem unul dintre modelele de mai sus. Eu folosesc preponderent aiasistentworld/elara-unbound.
- Scriem prompt-ul în limbaj natural. De exemplu:
"Vreau să faci un cântec despre [subiectul tău]. Stil [include stilul muzical sau lasă modelul să aleagă], maxim 5000 caractere."
(Notă: 5000 de caractere este limita Suno pentru versuri). - Copiem rezultatul generat de model.
Pasul 2: Crearea Melodiei în Suno
- Deschidem Suno și apăsăm pe Create (asigurați-vă că sunteți în Custom Mode).
- În secțiunea Lyrics, lipim versurile copiate anterior.
- În secțiunea Style, introducem stilul sugerat de modelul LLM.
- La Title, puteți pune titlul vostru sau lăsați Suno să aleagă unul.
- Apăsăm Create și așteptăm.
Mențiune: Pentru WAV și Video este necesar un cont PRO.
Ce facem dacă nu ne place stilul?
Dacă melodia nu sună cum v-ați imaginat, în dreptul secțiunii Style aveți un buton de generare aleatorie ("Use Random Style"). Totuși, eu folosesc această funcție foarte rar; în 95% din cazuri, obțin melodia dorită din prima încercare folosind prompt-ul corect.
Workflow Avansat: Cum am creat mixul de 3 ore
Pentru cei interesați de detalii tehnice, iată cum am realizat mixajul extins din 37 de melodii:- Text & Lyrics: Am folosit modelul aiasistentworld/elara-unbound.
- Audio: Suno a generat cântecele (toate au ieșit din prima încercare).
- Vizual: Am folosit ComfyUI + Flux 2 pentru a genera imaginile de fundal.
- Metadate (Titluri & Descrieri):
- Titlurile pe care le vedeți în playlist nu sunt cele default de la Suno.
- Am descărcat melodiile și le-am numerotat (1.mp3 ... 37.mp3).
- Am folosit un script custom care utilizează Whisper pentru a extrage textul și linia melodică din audio.
- Apoi, modelul aiasistentworld/elara-unbound a analizat textul extras și a generat un titlu nou, o descriere și cuvinte cheie (keywords) relevante, salvând totul într-un fișier .txt per melodie (format: titlu, descriere, keywords delimitate prin virgulă).
- Bonus: Modelul identifică automat limba melodiei și generează metadatele în limba respectivă.
- Mixajul Audio:
- Am rulat un alt script Python custom care mixează automat cele 37 de melodii. Procesul durează aproximativ 5 minute; manual ar fi durat ore întregi.
- Randarea Video:
- Pentru video-ul final, am folosit imaginea generată cu Flux 2.
- Un script Python a combinat imaginea, fișierul MP3 (mixul mare) și logo-ul meu.
- Folosind o imagine 4K, fișierul final a avut puțin peste 12GB. Randarea a durat aproximativ 35 de minute (viteză medie 5.7x), dar acest timp depinde mult de configurația sistemului vostru.
Alternative și Întrebări Frecvente
Nu știi programare? Există soluții.Dacă nu doriți să folosiți scripturi Python pentru metadate, puteți folosi:
- Google AI Studio – Vă poate ajuta enorm la generarea de titluri și descrieri.
- Canva – Pentru editare video. Totuși, contul gratuit are o limită de 30 de minute per video, iar chiar și cu contul Pro procesul poate fi lent și necesită multă muncă manuală.
Motivul principal este cenzura. Majoritatea modelelor comerciale (OpenAI, Google) sunt foarte restrictive. Niciunul nu va genera versuri explicite la nivelul celor din melodiile mele. În plus, metoda locală îmi economisește mult timp prin automatizare.
Observație despre limba Română:
Din testele mele, în acest mix, Suno a făcut o treabă chiar mai bună în limba Română decât în Engleză. Calitatea generării pe limba noastră devine din ce în ce mai bună.
Notă despre Scripturi
Scripturile la care am făcut referire mai sus sunt create pentru uz intern.- Dacă aveți cunoștințe, le puteți recrea singuri cu ajutorul oricărui AI de coding.
- Dacă doriți neapărat versiunile mele, mă puteți contacta pentru a discuta sau puteți verifica secțiunea "Resurse" a forumului pentru a vedea dacă au fost puse la vânzare.
Daca vreti sa ascultati pe youtube mixul o puteti face aici.