Văd peste tot reclame și site-uri care se laudă că "au lansat FLUX 2" și vă cer bani lunari sau credite ca să generați câteva poze. E un marketing agresiv zilele astea, dar vreau să vă zic un secret: Nu aveți nevoie de abonamente.
FLUX 2 este un model pe care îl puteți rula GRATIS, local, la voi pe calculator. Fără cenzură, fără limită de credite, fără să așteptați la coadă.
Metoda mea este simplă, sigură și nu necesită cunoștințe de programare. Tot ce vă trebuie este un PC decent (recomandat placă video NVIDIA) și pașii de mai jos.
Nu folosim softuri dubioase, ci standardul industriei: ComfyUI.
Este interfața care stă în spatele majorității site-urilor care vă cer bani. Noi o vom folosi direct de la sursă.
Asta înseamnă că totul stă într-un singur folder. Nu se instalează nimic în Windows, nu vă strică regiștrii, nu interferează cu alte programe. Dacă nu vă mai place, ștergeți folderul și gata.
PASUL 3: Magia - Workflow-ul (Atașat mai jos
Ca să nu vă bateți capul cu legat "fire" și noduri, am pregătit eu un Workflow Gata Făcut pentru FLUX 2. Este optimizat să scoată untul din el.
După ce ați încărcat workflow-ul meu:
Spor la creație!
FLUX 2 este un model pe care îl puteți rula GRATIS, local, la voi pe calculator. Fără cenzură, fără limită de credite, fără să așteptați la coadă.
Metoda mea este simplă, sigură și nu necesită cunoștințe de programare. Tot ce vă trebuie este un PC decent (recomandat placă video NVIDIA) și pașii de mai jos.
De ce avem nevoie? (Totul e Free)
Nu folosim softuri dubioase, ci standardul industriei: ComfyUI.Este interfața care stă în spatele majorității site-urilor care vă cer bani. Noi o vom folosi direct de la sursă.
PASUL 1: Descărcarea "Motorului" (ComfyUI)
Nu vă speriați de instalări complicate. Vom folosi versiunea PORTABLE.Asta înseamnă că totul stă într-un singur folder. Nu se instalează nimic în Windows, nu vă strică regiștrii, nu interferează cu alte programe. Dacă nu vă mai place, ștergeți folderul și gata.
- Intrați pe site-ul oficial: comfy.org (sau pe GitHub-ul lor).
- Căutați butonul de Download (de obicei scrie "Download ComfyUI Windows Portable").
- Dezarhivați fișierul .zip (recomand să îl puneți direct în C:/ComfyUI sau pe un SSD rapid, nu pe Desktop).
PASUL 2: Descărcarea "Creierului" (Modelul FLUX 2)
Acum trebuie să luăm modelul efectiv. Fiți atenți, fișierele sunt mari (asta înseamnă calitate!).- Căutați online (HuggingFace sau Civitai) modelul FLUX 2 (varianta Checkpoint sau GGUF, în funcție de cât VRAM aveți).
- Descărcați fișierul .safetensors.
- Unde îl punem? Intrați în folderul dezarhivat la pasul 1, apoi navigați aici:
ComfyUI_windows_portable > ComfyUI > models > checkpoints - Copiați fișierul acolo.
PASUL 3: Magia - Workflow-ul (Atașat mai jos
)
Ca să nu vă bateți capul cu legat "fire" și noduri, am pregătit eu un Workflow Gata Făcut pentru FLUX 2. Este optimizat să scoată untul din el.- Deschideți ComfyUI (fișierul run_nvidia_gpu.bat din folder). Se va deschide o fereastră în browser.
- Descărcați fișierul .json atașat la această postare.
- Trageți fișierul (Drag & Drop) direct peste fereastra din browser.
- BAM!
Toate setările se fac automat.
Cum generăm prima imagine?
După ce ați încărcat workflow-ul meu:- În căsuța de text (CLIP Text Encode) scrieți promptul vostru.
- Sfat: FLUX 2 știe engleză naturală. Scrieți ca și cum ați vorbi cu un om (ex: "A futuristic city with neon lights, realistic, 8k").
- Apăsați butonul "Queue Prompt" din dreapta.
- Prima dată va dura puțin mai mult (până încarcă modelul în memorie), apoi va zbura!
De ce e mai bine așa?
- Privacy: Imaginile voastre rămân la voi în PC.
- Control: Puteți schimba rezoluția, pașii, detaliile.
- Cost: 0 LEI.
Spor la creație!